ЗСУ відбили атаки противника в районах населених пунктів Виїмка, Майорськ, Спірне, Озерянівка, Бахмутське, Кам’янка та Тернові Поди, повідомляє Генштаб

Ukrán napi győzelmek. 2022.10.04. Az Ukrán Női Gárda hírei

az anyagokat készítette: Okszana Demcsina

Az ukrán védelmi minisztérium megerősítette Davidiv Brid falu felszabadítását a Herszoni területen.

✅  Észtország drónokat adott át az ukrán fegyveres erőknek, amelyeket egy észt-orosz állampolgárságú férfi korábban megpróbált eljuttatni az oroszokhoz. Ezt Észtország nagykövetsége jelentette be a Twitteren.

✅  Az ukrán erők áttörték az orosz védelmet az ország déli részén, miközben gyors offenzívát terjesztettek ki kelet felé, új területeket foglaltak vissza a Moszkva által elcsatolt területeken, és fenyegették az orosz csapatok utánpótlási útvonalait – írja a Reuters.

✅  Irán nem ismeri el az Ukrajna ideiglenesen megszállt területein tartott úgynevezett népszavazásokat és ezeknek a régióknak Oroszországhoz való csatlakozását – jelentette az iráni külügyminisztérium hivatalos képviselője, Nasszer Kanani az IRNA-nál.

✅  Az ukrán fegyveres erők visszaverték az ellenséges támadásokat Viimka, Majorszk, Szpirne, Ozerianivka, Bahmutszke, Kamianka és Ternovi Podi települések térségében – írja a vezérkar.

✅  Ukrajna küldöttségét küldi a G20 országok parlamenti vezetőinek nyolcadik csúcstalálkozójára, amelyet október 6-7-én Indonézia fővárosában, Jakartában tartanak. A küldöttséget Olena Kondratiuk alelnök vezeti.

✅  Idén az umáni haszidok, akik a Ros Hásánát ünnepelni érkeztek, rekord összegű, 9,6 millió UAH idegenforgalmi adót fizettek – mondta Oleg Ganics alpolgármester.


Ukrainian Women’s Guard

donate to Ukrainian Women’s Guard PayPal mail:    [email protected]

DONATE

Subscribe to our channels and pages

https://www.facebook.com/UkrZhinochaVarta

https://t.me/UWguardNewsEN

https://t.me/zhinkavarta

https://t.me/uaguard